Nowość! Rubinowa czekolada
Niepowtarzalny, różowy kolor, wyjątkowa nuta smakowa i słodycz, której ciężko się oprzeć. Spróbujcie naszej nowości - czekolady rubinowej.
Po czekoladzie mlecznej, czarnej i białej nadszedł czas na nowość. Różową słodycz określoną mianem Czekolady Rubinowej. Ta wyjątkowa specjalność, po raz pierwszy wprowadzona została na rynek przez koncern szwajcarsko-belgijski Barry Callebaut.
Czekolada ta powstaje z rubinowych ziaren kakaowca pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej, Ekwadoru i Brazylii. Pozyskuje się z nich specjalny puder, który dzięki odpowiedniej obróbce nie traci swojego niepowtarzalnego, różowego koloru.
W związku z tym czekolada rubinowa nie zawiera sztucznych barwników i aromatów, jest w 100% naturalna.
Co ją wyróżnia od tradycyjnych czekolad? Oczywiście oprócz zaskakującej, różowej barwy, zwraca się uwagę na lżejszą konsystencję i wyczuwalne nuty owocowe. Czekolada rubinowa jest delikatniejsza i posiada niezwykle kremową konsystencję.
Rubinowa czekolada to prawdziwy przełom w cukiernictwie. Chcecie jej spróbować? Mamy dla Was dobrą wiadomość! Czekolada rubinowa jest dostępna w naszym sklepie internetowym oraz w Pijalniach Czekolady i Kawy Mount Blanc.
Warto przeczytać

Zimowe nowości

Black Friday w Mount Blanc

Christmas Gift Boxes

Słodkie czekoladki z okazji Dnia Babci

Belgijskie praliny na każdą okazje

Słodkie, świąteczne nowości!

Godziny otwarcia

Wisła za pół ceny
